Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMilinovićeva stranka neće biti upisana u registar političkih stranaka u Hrvatskoj

15.12.2020 15:20:15
     Novo osnovana stranka Lipo , točnije stranka Darka Milinovića župana na odlasku neće biti upisana u registar političkih stranaka u Hrvatskoj, jer je osnovana mimo važećeg Zakona o osnivanju političkih stranaka u Hrvatskoj. Milinović je prije osnivanja stranke bio navodno upoznat sa tom činjenicom, jer  važeći  Zakon ne pozna online osnivanje političkih stranka. Da bi ministarstvo Uprave upisalo stranku Lipo u registar političkih stranaka kako je osnovao Milinović trebao bi Sabor prije promjeniti važeći Zakon, pa ukoliko bi nadležno ministarstvo upisalo Milinovićevu stranku u registar bilo bi to pravni presedan.Upućeniji tvrde da je Milinović išao na osnivanje stranke, znajući da nema u specifičnim okolnostima pravna uporišta i da mu je krajnji cilj da ispadne žrtva, što je počeo  glumiti, bildajući snagu stranke koju čini skupina hadzeovih odmetnika i nekoliko istrošenih političara koji su posljednjih dvedesetak godina vedrili i oblačili.Tako  će  Milinović  svoju  političku  snagu  u  kandidaturi  za  župana  testirati   na  skorim  lokalnim  izborima  kao  nezavisni  kandidat  ispred  grupe  građana, kao  i  gradonačelnici  Novalje  i  Otočca  kojima  nakon  svega  odgovara  da  se  stranka  Lipo  ne  upiše  u  službenih  registar  političkih  stranaka  u  Hrvatskoj. 
www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 15.12.2020. 16:33
    Uistinu mi je smiješno koliku budalu sam od sebe pravi vlasnik ovog nazovi portala.Svako malo objavi članak koji mu netko sutradan demantira.Kao netko komu je pravo struka uz to i kao netko tko je dobro upoznat sa poslovima državne uprave znam da je ovo što je napisano čista glupost i da nazovinovinar ima glupe informatore. Naime Zakon o političkim strankama i Pravilnik o osnivanju stranke i upisu u registar nemaju ama nijedne odredbe koja propisuje na koji način se održava osnivačka skupština, ni da li se moraju okupit u prostoriji ili na livadi ili online ili dopisno. Samo je propisano da je mora osnovati 100 punoljetnih državljana RH. Uz to Skupština Lipo nije održana online već je koliko sam upoznat održana sa preko 130 delegata fizički prisutnih na 6 lokacija koji su samo međusobno komunicirali preko video konferencije i sve je snimljeno. Uz to svi su delegati popunili propisane formulare za osnivače stranke i vlastoručno ih uz OIB potpisali i to je jedino što uz zapisnik,statut i program i odluke o zastupanju Zakon zahtjeva. A ovdje uz to postoji još i snimka skupštine. Na žalost vlasnika portala i njegovih u najmanju ruku neupućenih savjetnika stranka će kroz 15-tak dana biti upisana u Registar u skladu sa Zakonom o političkim strankama i to je jedina i prava istina. A njezinu snagu ćemo vidjeti za 6 mjeseci i mnogi će se iznenaditi.
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju