Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjDolazak smeća u centar Gospića uzburkalo javnost

27.09.2020 14:04:23

         Vijest da je Grad Gospić donio odluku da će reciklažno dvorišta sagraditi u gotovo samom centru grada uzburkao je javnost, jer mnogi smatraju posebno i kvarta gdje stiže reciklažno dvorište da njemu nije tamo mjesto, točnije praktično u centru grada. Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Grada Gospića kao korisnika te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u visini 4.326.030,47 kuna od čega su 3.677.125,89 kuna bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda što je očito prevladalo kod odluke grada da smeće reciklira praktično u samom centru  Gospića.. Grad je otkrio da je Cilj projekta doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koje se odlaže na odlagalište otpada Rakitovac u Gospiću. Sprječavanje nastanka otpada od proizvodnih procesa do kraja životnog ciklusa proizvoda i njihovih komponenti, dio je Europske strategije za pametan, održiv i uključiv rast gdje je središnji aspekt prelazak na kružno gospodarstvo, s ciljem svođenja nastajanja otpada na najmanju moguću mjeru, tvrde u gradu.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju