Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjNamazanko "njuši" nove lažne diplome

14.01.2020 19:05:59

Nakon zadnje izjave ministrice Blaženke Divjak o otkrivanju novih slučajeva krivotvorenih isprava i dioloma najavljenn je novi krug provjera, piše gospićki medijski namazanko Marin Smolčić Smoki koji "njuši" lažne diplome.

-Provjera vjerodostojnosti isprava, diploma i svjedodžbi, koju je pokrenulo Ministarstvo obrazovanja u razdoblju od siječnja do prosinca prošle godine, pokazala je da je krivotvoreno 35 dokumenta – 17 svjedodžbi i 18 diploma, među kojima dvije fakulteta iz Srbije te po jedna iz Slovenije i Austrije, rekla je ministrica Divjak.

Ministrica je također izvijestila novinare o rezultatima spomenute provjere na brifingu održanu jučer u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Podsjetila je kako je ovo ministarstvo 11. siječnja prošle godine poslalo uputu svim školama, uključujući i školske domove, a riječ je o ukupno 1419 ustanova.

Najava nastavka provjera svakako je izazvala paniku među „lažnjacima“ koji su svoje titule kupovali kod nas i u inozemstvu. Budući da na sve ovo nije imuna niti Ličko-senjska županija (gdje su već otkrivene neke lažne diplome), ostaje nam pričekati kako će se sve ovo okončati. Posebno za one „stupove intelektualne zajednice“ koji su za nekoliko tisuća eura stjecali lažne titule i kupovali znanstvene radove u kojima se znalo dogoditi da se fulaju čak i imena gradova i ustanova na koje se ti dični radovi odnose!

L. O.Marin Smolčić Smoki


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Gospodarstvo

Prvi obrisi velikog vjetroparka u zaleđu Senja

29.09.2020 21:25:19

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com