Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŠerif ličke politike se oprašta od visoke politike Hrvatske

05.05.2020 20:32:17
     Skorašnje raspuštanje Sabora RH definitivni je kraj visoke politike šerifa ličko senjske politike Darka Milinovića. U visokoj politici Hrvatske Milinović se  uz  brojne  afere uspio zadržati gotovo punih 20 godina, što  je  malo  kome  uspjelo.  Uspon Milinovića u vrh nacionalne politike počeo je davno vezanjem u lance za branitelje u Gospiću, a platforma odlaska iz visoke politike napravljena je početkom rujna 2018 godine kada je izbačen iz HDZ-a zbog organizacije stranačkog puča i autobus revolucije iz Gospića. Milinović  je u gotovo 20 godina visoke politike uspjelo kao niti jednom lokalnom političaru iz Like da bude potpredsjednik Vlade, Sabora i ministar zdravlja i naravno u više mandata saborski Zastupnik sa čijom će se funkcijom Milinović uskoro oprostiti i tako završiti svoju visoku gubernatorsku politiku praćenu brojnim aferama iz kojih je do sada izlazio " čistih ruku " usprkos usporednom milijunskom bogaćenju koje se moderno naziva poslijeratno političko profiterstvo koje do sada institucije pravne države nisu ozbiljno istraživale zbog goleme zaštite institucija pravne države. 

SANEDER  I  VALENTIĆ 

Za gotovo dva desetljeća opstanka u visokoj politici Hrvatske Milinović može biti zaslužan prvenstveno svome stricu bivšem predsjedniku Vlade  Nikici  Valentiću   i  "tati" doktoru  Ivi Sanaderu sa čijim je dolaskom na čelo HDZ-a i Vlade Milinović počeo politički uspon Milinovića čija je budućnost u politici isključivo vezana na lokalnu politiku gdje će preko funkcije župana iduću godinu dana politički preživljavati, jer opcija pojavljivanja na predstojećima parlamentarnim  ostaje  želja. Milinović je na posljednjim parlamentarnim izborima 2016.godine pod geslom 'Odličan, četiri'  dobio  čak 10.107 glasova birača u 9. izbornoj jedinici. Iza velikog uspjeha i dobivanja tisuća glasova birača bila  je  markica HDZ, a pošto više nije član HDZ-a uspjeh na nadolazećim parlamentarnim izborima u novi ulazak u Sabor za Milinovića je samo san, zato su Milinovićeve šanse da ostane i Vladar lokalne politike za godinu dana jednako tako tek sklop pustih želja, jer Milinović postaje politička prošlost koja se neće tako skoro roditi, jer to što je radio kroz politiku skoro 20 godina je političko čudovište.Od kada je izbačen iz HDZ-a čemu je kriv nitko drugi nego sam i kada je sam uzeo pilu i prepilao granu na kojoj je gotovo 20 godina sigurno sjedio Milinović se na razne načine pokušao vratiti u HDZ, svjestan da bez HDZ-a nema nikakve političke budućnosti, no nije uspio usprkos silnoj  upornosti što je tek uvod u događanja u iduću godinu dana jer u ovo vrijeme iduće godine Milinović više neće biti niti župan ličko senjske županije na koju je funkciju došao preko HDZ-a koji više neće da čuje za šerifa  Like.

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 09.05.2020. 20:48
    Popovića financira jak igrač.Jeben je on i teško mu počepit gubac.Moš ga jebat i mesni doručak je hrana-neda umrit.
  • 06.05.2020. 13:47
    E moj Popoviću imaš sreće što nije govno kao ti jer da je ti bi već odavno bio u zatvoru i ostao bi bez svega. Dado se za razliku od tebe ne skriva ko gluva kuja i ne bježi od ljudi. I da pošto su mesni doručci u Plodinama?
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju