Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKIJA : Županijska Vlast predviđa financijski krah županije

27.12.2020 18:35:56
 Po  svemu  sudeći  novu županijsku Vlast Ličko senjske županije sredinom iduće godine čekaju teška  i  izazovna  vremena. Županija je usvojila online proračun za 2021.godinu i o njemu se samo šuti, jer nije poznato u kakvoj se financijskoj banani nalazi županija, koliko je korona ostavila financijske posljedice na županijski proračun  i  hoće  li se na proljeće iduće godine dogoditi scenarij od prije četiri godine  iz grada Gospića  kada se promijenila Vlast i kada je novi gradonačelnik Karlo Starčević koji god je ormar otvorio ispadali  financijski kosturi. 

HOĆE  LI  ISPADATI  FINANCIJSKI  KOSTURI  IZ  ORMARA ?

Hoće li ispadati u županijskim dvorima i koliko veliki  tek treba se da vidi. Županijska Vlast na odlasku skriva od javnosti  financijsku bilancu županije  zaključno  sa  krajem  ove  godine  i kakva je financijski slika inače po proračunu jedne od najsiromašnijih hrvatskih županija. Usvojeni županijski proračun za 2021.godinu  i  projekcije za godine naprijed  su  tmurne. Naime, prema usvojenom proračunu za iduću godinu, županijski proračun se planira ostvariti u iznosu od 385.926.117,90 milijuna kuna, dok županijski eksperti već iduće 2022.godine planiraju najmanje pet milijuna kuna manji proračun 380.421.620,34 milijuna kuna, a 2023.godine planira se manji proračun od čak 12 milijuna kuna, 368.793.600,68  kuna  što prema tim planovima vodi ličko senjsku županiju u financijsku propast , u  bezdanu  jamu. Sve upućuje da će već iduće godine doći do sloma županijskog proračuna, čiji  je plan u iznosu od 380 milijuna kuna nerealan i neostvariv,  jer  praktično  cijela  je  2020.godina  bila  nikakva. Razumljivo  da  aktualni župan  Darko Milinović na odlasku o svemu priča samo ne o financijskom stanju županije, kojoj već desetak godina ne cvjetaju financijske ruže, i svaka godine je financijski sve teža, a sve je posolila korona kriza.Inače, financije županije nisu popravile niti najave župana prije skoro četiri godine o osam milijardi kuna ulaganja u županiju koja ispadaju pusta  obećanja, pa  ispada  da  nedavna  uzurpacija  ličko  senjske  županiju  nije  važna  kada  je  kuća  prazna. 

www.slobodnalika.com, sve  otkriva

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju