Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMladi Kolačevići ponos Like

29.08.2020 20:24:09
Martina i Nikola Kolačević mladi i već u Hrvatskoj i šire poznati proizvođači sira, posebno onog ličkog šrkipavca pravi su ponos Like, Gospića i Pazarišta, pa i cijele Hrvatske.  Martina i Nikola svojim primjerom pokazuju da se i na selo, pa bilo ono i ličko može se od svoga rada živjeti, a čini se da za uspjeh ovih mladih ljudi i njihove sada već mnogoljudne obitelji potrebno je da se voli ono što se radi. Nikola je odrastao u Gospiću, no svaki je vikend jurio k baki i djedu u Kalinovaču i tu se zaljubio u selo, a u Zagrebu u Martinu koja je u Liku došla iz okolice Križevaca, iz obitelji u kojoj je bilo njih sedam sestara i isto toliko braće, a većina su, poput nje, fakultetski obrazovani. – Da, može se od svoga rada živjeti na selu. Imamo dovoljno i baš ništa nam ne fali – govori Nikola. Kolačevići na svome gospodarstvu imaju mini siranu pa proizvode polutvrdi sir, škripavac, ličku basu, skutu, svježi sir, sirutku te jogurt obični i voćni. 

ZA  SIROM  HRVATSKA  LUDUJE  

Osim mlijeka svojih krava, za preradu otkupljuju i mlijeko – kravlje i kozje – od lokalnih proizvođača sa šireg područja Gospića.  Godišnje prerade oko 70.000 litara mlijeka i proizvedu oko deset tona visoko kvalitetnog sira za kojim Hrvatska luduje. Kod njih se sve traži, a najtraženiji je škripavac, to se može najbolje vidjeti svakog petaka na gradskoj tržnici u Gospiću gdje kupci u dugim redovima čekaju delikatesne delecija od sira koji svoju kvalitetu krije u ličkom mlijeku. I radi se kod Kolačevića jer u ranu zoru dok prvi pjevci pjevaju u Kalinovači mladi sirari su na nogama, a dan je dug.Da cijela priča ima budućnosti je i petero djece mladih Kolačevića koji od malih nogu uče život na selu, što se rijetko može naći pa je priča Kolačevića tamo ispod Velebita je dobar putokaz drugima da se i na selu uz puno rada, ljubavi i volje može lijepo i sretno živjeti.

www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju