Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGradska Vlast u Otočcu napokon se dočepala groblja i mrtvih u Ličkom Lešću

23.11.2020 20:33:57

        Iz Ureda Gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca danas je poslano povijesno priopćenje.

Priopćavamo javnosti i mještanima Ličkog Lešća i Čovića da se Sudski spor između Grada Otočca i Udruge „CIMITER“ približava kraju. Da podsjetimo javnost, Trgovački sud u Rijeci je dana 14. srpnja 2017. godine presudio i naložio udruzi „CIMITER“ da preda u posjed Gradu Otočcu mrtvačnicu-nadstrešnicu zgrada i pripadajuće dvorište u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe, no Udruga „CIMITER“ je uložila žalbu na navedenu presudu na Visoki trgovački sud u Rijeci.

Gotovo tri godine poslije, 21. listopada 2020. godine, Visoki trgovački sud odbija navedenu žalbu Udruge „CIMITERA“ i potvrđuje prvostupanjsku presudu u korist Grada Otočca.

Po navedenoj presudi Udruga „CIMITER“ mora u roku od osam dana pod prijetnjom ovrhe predati Gradu Otočcu navedenu mrtvačnicu i platiti troškove u iznosu od 5.460,00 kuna sa zateznim kamatama koje teku od 14. srpnja 2017. godine, na ime prouzročenih parničnih troškova.

Kako je poznato Grad Otočac je vlasnik mrtvačnice i groblja u Ličkom Lešću.

Zakonitost i pravda su spore ali ipak dostižne.

Više detalja možete pročitati OVDJE

Ured Gradonačelnika


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju