Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjNa Plitvičkim jezerima potražite proizvode s oznakom Lika Quality

07.07.2020 18:18:24

Lika zbog svog geografskog položaja, izmjenom triju klima te izuzetno čistog zraka pogoduje uzgoju iznimno kvalitetnih namirnica. Proizvođači u Lici zadnjih nekoliko godina sve su više okrenuti ekološkoj proizvodnji, a većinu svojih proizvoda i dalje proizvode po tradicionalnim recepturama i metodama baš kao nekoć.

Svjestan kvalitete namirnica koje se uzgajaju ili prerađuju u pravoj ekološkoj oazi kao što je destinacija Lika, Klaster Lika Destination 2017. godine započeo je s provođenjem jedinstvenog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira Lika Quality. Trenutno se pod markicom Lika kvalitete nalazi 57 proizvođača s 160 proizvoda koji su podijeljeni u sljedeće kategorije -med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napici, povrće, samoniklo bilje, kozmetika, suveniri, voće te voćne prerađevine.

U ovom sustavu nalaze se proizvodi onih proizvođača koji dolaze s područja destinacije Lika, koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, koji su zdravstveno ispitani te čija proizvodnja ima uporište u tradiciji što proizvodima daje posebnu vrijednost a kupcu jamči kvalitetu.

Zahvaljujući znaku Lika Quality, koji je zaštićen u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske kao jamstveni žig, svi korisnici znaka svoje proizvode mogu prodavati na jednom od najposjećenijih mjesta u Hrvatskoj – Nacionalnom parku Plitvička jezera, ali i u ostalim zaštićenim područjima u Lici. Osim što su na ovaj način mali lokalni proizvođači s područja ovog područja uključeni u turističku ponudu te im je otvoreno novo tržište, ovo je i idealna prilika da se svim posjetiteljima NP Plitvička jezera omoguće kušanje i kupnja lokalnih proizvoda a destinacija Lika brendira i kao vrhunska gastro destinacija što zahvaljujući visoko vrijednim namirnicama uistinu i je.

Zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda već treću godinu za redom formira Klaster Lika Destination u suradnji s Nacionalnim parkom Plitvička jezera i Poljoprivrednom zadrugom Lika Coop. Do sada je zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda bilo formirano na ulazu 2 NP Plitvička jezera, a ove godine je formirano na ulazu 1. Osim toga Lika Quality namirnice moguće je probati u restoranima parka te ih je moguće kupiti i u suvenirnicama i marketima parka.

Informacije o svim Lika Quality proizvođačima kao i o proizvodima koje nude možete pronaći na web stranici www.lika-destination.hr.


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju