Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGradska Vlast u Otočcu napokon se dočepala groblja i mrtvih u Ličkom Lešću

23.11.2020 20:33:57

        Iz Ureda Gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca danas je poslano povijesno priopćenje.

Priopćavamo javnosti i mještanima Ličkog Lešća i Čovića da se Sudski spor između Grada Otočca i Udruge „CIMITER“ približava kraju. Da podsjetimo javnost, Trgovački sud u Rijeci je dana 14. srpnja 2017. godine presudio i naložio udruzi „CIMITER“ da preda u posjed Gradu Otočcu mrtvačnicu-nadstrešnicu zgrada i pripadajuće dvorište u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe, no Udruga „CIMITER“ je uložila žalbu na navedenu presudu na Visoki trgovački sud u Rijeci.

Gotovo tri godine poslije, 21. listopada 2020. godine, Visoki trgovački sud odbija navedenu žalbu Udruge „CIMITERA“ i potvrđuje prvostupanjsku presudu u korist Grada Otočca.

Po navedenoj presudi Udruga „CIMITER“ mora u roku od osam dana pod prijetnjom ovrhe predati Gradu Otočcu navedenu mrtvačnicu i platiti troškove u iznosu od 5.460,00 kuna sa zateznim kamatama koje teku od 14. srpnja 2017. godine, na ime prouzročenih parničnih troškova.

Kako je poznato Grad Otočac je vlasnik mrtvačnice i groblja u Ličkom Lešću.

Zakonitost i pravda su spore ali ipak dostižne.

Više detalja možete pročitati OVDJE

Ured Gradonačelnika


www.slobodnalika.com

Pošalji link

Vaš e-mail :

Prijateljev e-mail :

Link na sadržaj:

Validacija :

Prepišite tekst sa slike

Prepišite tekst sa slike :


 

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju